ماده 73ـ اختيارات و وظايف هيأت مديره به شرح زير تعيين مي شود:
۱. برنامه ريزي در جهت تقويت و توسعه فرهنگ و ارزشهاي اسلامي در معماري و شهرسازي.
2. برنامه ريزي به منظور رشد و اعتلاي حرفه هاي مهندسي ساختمان و مشاغل مرتبط با آن و جلب مشاركت اعضا در جهت توسعه فعاليت هاي حرفه اي و مهندسي.
3. ارتقاي دانش فني و كيفيت كار شاغلان در بخش هاي مهندسي ساختمان از طريق ايجاد پايگاه هاي علمي، فني، آموزشي و نظاير آن.
4. همكاري با مراجع مسوول در امر كنترل ساختمان از قبيل اجراي دقيق و صحيح مقررات ملي ساختمان و ضوابط طرح هاي جامع و تفصيلي و هادي شهرها توسط اعضاي نظام مهندسي استان حسب درخواست.
۵. نظارت بر حسن اجراي انجام خدمات مهندسي توسط اشخاص حقيقي و حقوقي در طرح ها و فعاليت هاي غيردولتي در حوزه استان و تعقيب متخلفان از طريق مراجع قانوني ذي صلاح.
۶. مشاركت در امر ارزشيابي و تعيين صلاحيت و ظرفيت اشتغال به كار شاغلان در امور فني مربوط به فعاليت هاي حوزه هاي مشمول قانون.
7. دفاع از حقوق اجتماعي و حيثيت حرفه اي اعضا و تشويق و حمايت از فعاليت هاي با ارزش و برگزاري مسابقات حرفه اي و تخصصي و معرفي طرح هاي ارزشمند.
۸. تنظيم روابط بين صاحبان حرفه هاي مهندسي ساختمان و كارفرمايان و كمك به مراجع مسؤول در بخش مهندسي ساختمان در زمينه ارجاع مناسب كارها به صاحبان صلاحيت و جلوگيري از مداخله اشخاص فاقد صلاحيت در امور فني.
۹. كمك به ترويج اصول صحيح مهندسي ساختمان و همكاري با وزارت مسكن و شهرسازي در زمينه تدوين، اجرا و كنترل مقررات ملي ساختمان و استانداردها و معيارها.
10. كمك به ارتقاي كيفيت طرح هاي ساختماني، عمراني و شهرسازي در محدوده استان و ارائه گزارش بر حسب درخواست، شركت در كميسيون ها و شوراهاي تصميم گيري در مورد اين گونه طرح ها و همكاري با وزارت مسكن و شهرسازي و شهرداري ها در زمينه كنترل ساختمان و اجراي طرح هاي يادشده با استفاده از خدمات اعضاي نظام مهندسي استان.
11. ارائه خدمات كارشناسي فني به مراجع قضايي و قبول داوري در اختلافاتي كه داراي ماهيت فني است.
12. همكاري با مراجع استان در هنگام بروز سوانح و بلاياي طبيعي.
13. تهيه و تنظيم و تصويب برنامه ها و بودجه و ترازنامه سالانه نظام مهندسي استان و ارائه آن به مجمع عمومي جهت تصويب.
14. معرفي نماينده هيأت مديره جهت عضويت در كميسيون هاي حل اختلاف مالياتي به منظور رسيدگي و تشخيص ماليات فني و مهندسي اعضاي نظام مهندسي استان.
15. تهيه و تنظيم مباني قيمت گذاري خدمات مهندسي در استان و پيشنهاد آن به وزارت مسكن و شهرسازي جهت تصويب و ابلاغ.
16. پيشنهاد اسامي بازرسان به ميزان دو برابر تعداد آنها از بين اعضاي نظام مهندسي استان به مجمع عمومي براي انتخاب بازرسان اصلي و علي البدل.
17. انتخاب و معرفي حسب مورد دو تا چهار عضو شوراي انتظامي استان به شوراي مركزي جهت صدور حكم عضويت در شوراي انتظامي استان موضوع ماده (۱۷) قانون و فراهم كردن موجبات و وسايل تشكيل شوراي انتظامي استان.
18. تهيه و تصويب نظام نامه اداري، تشكيلاتي، مالي و داخلي نظام مهندسي استان.
19. تنظيم امور اداري و مالي نظام مهندسي استان طبق مقررات و نظام نامه هاي مربوط.
20. تعيين ميزان وروديه و حق عضويت سالانه اعضا و ارائه آن به مجمع عمومي جهت تصويب.
21. ارسال شكايات واصل شده به شوراي انتظامي استان.
22. استخدام و عزل و نصب كاركنان نظام مهندسي استان و تعيين شغل و حقوق و دستمزد و پاداش آنها.
23. افتتاح حساب بانكي، به نام نظام مهندسي استان نزد بانكها و برداشت از اين حساب ها جهت انجام امور نظام مهندسي استان و پرداخت هزينه ها.
24. تعيين امضا يا امضاهاي مجاز به منظور برداشت از حسابهاي بانكي، امضاي قراردادها، اسناد و اوراق تعهدآور، اقامه دعوي و صلح و سازش.
25. تعيين فهرست كارشناسان خبره و واجد شرايط به تفكيك رشته هاي اصلي از بين اعضاي نظام مهندسي استان با رعايت ضوابط و دستورالعمل وزارت مسكن و شهرسازي جهت معرفي به مراجع قضايي يا شوراهاي انتظامي يا ساير مراجع متقاضي.
26. اعلام نظر كتبي به مراجع قضايي يا معرفي كارشناس يا هيأت كارشناسي خبره واجد شرايط به محاكم قضايي ظرف مهلت هاي تعيين شده، موضوع ماده (۱۷) قانون.
27. همكاري در برگزاري آزمون هاي موضوع قانون و آيين نامه اجرايي آن.
28. تشكيل كميته نظام پيشنهادات در نظام مهندسي استان و تعيين وظايف و نحوه هماهنگي با ساير استانها، موضوع ماده (۸۶) اين آيين نامه.
29. تشكيل هيأت مشورتي نظام مهندسي استان و تعيين وظايف و نحوه همكاري.
30. تأسيس دفاتر نمايندگي و تهيه و تصويب نظام نامه مربوط، شامل نحوه تشكيل، چگونگي فعاليت و تعيين حدود وظايف و اختيارات آنها.
31. تهيه نظام نامه مربوط به كميسيون هاي تخصصي شامل نحوه تشكيل، شرح وظايف و حدود اختيارات و نحوه تركيب آنها.
32. ايجاد تسهيلات لازم جهت انجام كارآموزي فارغ التحصيلان رشته هاي اصلي و رشته هاي مرتبط در مهندسي ساختمان.
33. تشكيل دفاتر مشاوره و راهنمايي به منظور كسب اطلاعات لازم و ارائه آن به عموم به منظور اطلاع رساني به مراجعين و اعضاي سازمان و ارجاع امور به اعضاي حقيقي و حقوقي نظام مهندسي استان و مراجع ذي ربط در موارد نياز، نظير حل و فصل موضوعات، رفع اختلاف، خدمات مشاوره فني و مهندسي.
34. انتشار خبرنامه و نشريات تخصصي و تهيه و توزيع نشريات حرفه اي، نرم افزارها و غيره.
35. تشكيل نمايشگاه هاي تخصصي، فني، توليدي، و ايجاد تسهيلات لازم براي شركت اعضا در نمايشگاه هاي داخلي و خارجي.
36. پيشنهاد تغييرات خاص متناسب با شرايط ويژه استان در مقررات ملي ساختمان بر اساس ماده (۳۳) قانون.
37. مشورت با گروه هاي تخصصي و كسب نظر از آنها در امور مرتبط با رشته مربوط.
38. هر نوع وظيفه ديگري كه به موجب قانون و آيين نامه اجرايي و ساير مقررات مربوط و يا عرفاّ ضروري است و به عهده هيأت مديره مي باشد.
ماده 74ـ كليه مكاتبات نظام مهندسي استان با امضاي رئيس هيأت مديره و در غياب او به ترتيب با امضاي نايب رئيس اول يا دوم انجام مي شود، مگر آنكه در موارد معيني، هيأت مديره نحوه خاصي تعيين كرده باشد.
ماده 75ـ نمايندگي نظام مهندسي استان با هيأت مديره است كه به طور كلي و يا موردي نماينده يا نمايندگان خود را با حق انتخاب وكيل با حق توكيل غير يا بدون آن و با تعيين حدود اختيارات و صلاحيت تعيين خواهد كرد.
ماده 76ـ هيأت مديره مي تواند در جهت اجراي تصميمات و وظايف محوله تمام يا قسمتي از اختيارات خود را در موارد معين و يا براي مدت محدود و معين به هر يك يا چند نفر از اعضاي هيأت مديره تفويض نمايد. همچنين هيأت مديره مي تواند قسمتي از اختيارات و وظايف خود را به موجب نظام نامه هاي مربوط به دفاتر نمايندگي و كميسيون هاي تخصصي مهندسان هر رشته در شهرستان هاي تابعه استان واگذار كند. اين نظام نامه ها ممكن است در صورت قبول و تأييد شوراي انتظامي استان نيز شامل دريافت شكايات انتظامي و رسيدگي مقدماتي نسبت به آنها بر اساس مفاد توافقنامه هاي منعقد شده و ارسال پرونده به شوراي انتظامي استان جهت رسيدگي و صدور رأي باشد.
ماده ۷۷ـ گروه هاي تخصصي در هر يك از استانها و در هر يك از رشته هاي اصلي كه تعداد آنها حداقل به (۷) نفر بالغ شود تشكيل مي شود. گروه هاي مذكور، امور تخصصي مرتبط با رشته خود را در جلسات گروه، طرح و مورد بررسي و حل و فصل قرار مي دهند و نظرات و پيشنهادات خود را براي نظام مهندسي استان ارسال مي دارند. هيأت مديره نيز قبل از تصميم گيري در اموري كه اختصاصاّ مرتبط با يكي از رشته هاي اصلي است نظر گروه تخصصي مربوط را استعلام نموده، آن را در تصميم گيري هاي خود مورد توجه قرار مي دهد.
ماده 78ـ هيأت مديره نظام مهندسي استان موظف است ظرف (۳) ماه از تاريخ تشكيل نظام مهندسي استان نسبت به تشكيل گروه هاي تخصصي موجود در استان اقدام كند.
ماده 79ـ هر يك از گروه هاي تخصصي داراي يك هيأت رئيسه متشكل از (۳) تا (۷) عضو خواهد بود كه از بين اعضاي هيأت مديره نظام مهندسي استان در رشته مربوط و ساير اعضاي همان رشته در نظام مهندسي استان براي مدت سه سال به شرح زير تعيين و انتخاب مي شوند و نمايندگي گروه تخصصي آن رشته را در امور مربوط به عهده خواهند داشت.
نحوه انتخاب و تعداد اعضاي هيأت رئيسه گروههاي تخصصي
تبصره 1ـ انتخاب ساير اعضاي هيأت مديره نظام مهندسي استان در رشته مربوط به وسيله اعضاي همان رشته در نظام مهندسي استان به عنوان عضو هيأت رئيسه گروه تخصصي نيز بلامانع است.
تبصره 2ـ اگر در بين اعضاي هيأت مديره به تعداد كافي از متخصصين رشته اي موجود نباشد، به تعداد مورد نياز، از بين ساير اعضاي همان رشته در نظام مهندسي استان انتخاب خواهند شد.
تبصره 3ـ در برگزاري انتخابات هيأت رئيسه گروه هاي تخصصي، نماينده سازمان مسكن و شهرسازي استان به عنوان ناظر حضور خواهند داشت.
ماده 80 ـ به منظور دسترسي و مورد استفاده قراردادن تجربه ها، روشهاي اسلامي و آداب سنتي، ملي و فرهنگي در طراحي، محاسبه، اجرا، بهره برداري، نگهداري و ساير فعاليتهاي مهندسي، كميته اي تحت عنوان « كميته نظام پيشنهادات » در وزارت مسكن و شهرسازي و همچنين در هر يك از نهادهاي قانون، نظير شوراي مركزي نظام مهندسي استان و گروههاي تخصصي موضوع ماده (۱۶) قانون تشكيل مي شود. نحوه گردش اطلاعات و چگونگي استفاده از آن به ترتيب زير خواهد بود:
الف ـ گروه هاي تخصصي استان نظريات و پيشنهادات واصل شده را ضمن اعلام وصول كتبي به پيشنهاد دهندگان دسته بندي و در پايان هر ماه گزارش آن را همراه اظهار نظر يا هرگونه پيشنهادي به نظام مهندسي استان ارسال مي دارند.
ب ـ نظام مهندسي استان گزارشهاي واصل شده گروههاي تخصصي استان و نظرات و پيشنهادات واصل شده از ساير اعضا را ضمن اعلام وصول به گروه هاي تخصصي و اعضا و همچنين درج در خبرنامه نظام مهندسي استان دسته بندي و طبقه بندي موضوعي نموده و مواردي را كه در حدود اختيارات و صلاحيت نظام مهندسي استان است راساُ اقدام مي نمايد و در پايان هر فصل، گزارش آن را همراه اظهار نظر يا هرگونه پيشنهادي به شوراي مركزي ارسال خواهدداشت.
پ ـ شوراي مركزي گزارش هاي واصل شده نظام مهندسي استان ها را ضمن اعلام وصول و همچنين درج در خبرنامه شوراي مركزي همراه گزارشي شامل:
ـ اظهار نظر و پيشنهادات شوراي مركزي،
ـ دسته بندي و طبقه بندي موضوعي مطالب،
ـ تعيين اولويتهاي پيشنهاداتي كه بايد مورد عمل قرار گيرد،
- ضرورت تحقق و شرايط و ملزومات مورد نياز، هر شش ماه يك بار به كميته نظام پيشنهادات وزارت مسكن و شهرسازي ارسال خواهد داشت.
ت ـ كميته نظام پيشنهادات وزارت مسكن و شهرسازي با توجه به پيشنهادات شوراي مركزي از محل بودجه موضوع ماده (۳۹) قانون كه به اين منظور تخصيص يافته، به پيشنهاداتي كه در مورد عمل قرار گرفته براساس دستورالعمل مصوب وزير مسكن و شهرسازي در هر سال جايزه اي تحت عنوان جايزه پيشنهاد به پيشنهاد دهندگان اعطا مي نمايد.
ادامه مطلب در بخش هفتم
https://get.cryptobrowser.site/2738817